راهنمای خرید مبلمان اداری

ساخت وبلاگ
در دو مطلب "درباره‌ی مبلمان اداری بیشتر بدانیم" و "با بعضی از بازیگران در صحنه‌ی مبلمان ادارای ایران آشنا شویم" سعی کردیم به تأثیر مبلمان اداری در طراحی داخلی دکوراسیون و چیدمان مبلمان محل کار بپردازیم. در ادامه، می‌توانید توصیه‌های مفیدی در مورد خرید این اقلام بخوانید.

اگر شما هم تا به‌ حال دست اندر کار دکوراسیون اداری یا مسئولخرید مبلمان اداری بوده‌اید می‌دانید که کاری سهل و ممتنع است. سهل از این‌ جهت که اصلی‌ ترین نیازهای شما میز اداری، صندلی اداری، کتابخانه اداری و فایلینگ است که به‌ وفور در بازار یافت می‌شود و سخت یا ممتنع از این‌ جهت که تنوع کالاهای موجود در بازار و تنوع نیازهای کارکنان به‌ گونه‌ای است که انتخاب از میان این اقلام را کار سختی می‌کند و مدت‌ها ذهن شما را درگیر خواهد کرد. در این مطلب سعی می‌کنیم با یادآوری نکاتی در خصوص هریک از این دسته‌های کالایی مبلمان اداری شما را به انتخاب مناسب نزدیک‌تر کنیم. 



برخی ویژگی‌ها به‌راحتی قابل‌ مشاهده‌اند و می‌توانید بر اساس آنها محدوده ی موردنظر خود را کوچک‌تر کنید. برای مثال انتخاب میان صندلی ثابت یا صندلی چرخ‌دار، صندلی دسته‌دار و بدون دسته، صندلی پشت بلند و پشت کوتاه به‌ راحتی امکان‌پذیر است. آنچه که ممکن است قدری گیج‌کننده باشد مکانیزم یا همان مکانیسم صندلی‌هاست. به‌ جز صندلی‌های انتظار که معمولاً ثابت هستند و برخی از انواع صندلی کنفرانس تفاوت اصلی سایر صندلی‌های اداری به مکانیزم‌های استفاده‌شده در آن ها برمی‌گردد. مکانیزم‌هایی که امکان تنظیم ارتفاع صندلی از زمین و گردش نشیمن به حول محور مربوطه را می‌دهند، امکان تنظیم وضعیت پشتی و گاهی تنظیم ارتفاع دسته را فراهم می‌کنند. 

صندلی‌های اداری که از زیر مجموعه هایمبلمان اداری است با تنوع و قیمت‌های گوناگون در بازار عرضه می‌شوند. رایج‌ترین نام‌هایی که در این حوزه خواهید شنید عبارت‌اند از :
  • صندلی مدیریتی
  • صندلی معاونتی
  • صندلی کارمندی و کارشناسی
  • صندلی کنفرانس
  • صندلی کانتر
  • صندلی انتظار
اما واقعیت این است که هیچ‌یک از این نام‌ها دربردارنده ی ویژگی‌های استاندارد و یکسانی نیستند. شاید بهتر باشد شما در هنگام خرید صندلی‌ها را بر اساس ویژگی‌های مورد انتظارتان مورد ارزیابی قرار دهید .

استفاده از مکانیزم برای تنظیم ارتفاع و چرخش صندلی بسیار متداول است و تقریباً تمامی صندلی‌ها مدیریتی، معاونتی، کارمندی و کارشناسی و برخی از صندلی‌های کنفرانس از آن برخوردارند. اما امکان تنظیم پشتی را همه ی صندلی‌ها ندارند. خوب است بدانید که تنظیم وضعیت پشتی به دو حالت صورت می‌گیرد. یکی با مکانیسم تیلت که کف و پشت باهم و در راستای افق به‌ عقب و جلو می‌رود و دیگری با مکانیزم سینکرون که موجب می‌شود بتوانید زاویه ی میان کف و پشتی را به‌ دلخواه تنظیم کنید. صندلی‌های دسته‌داری که از امکان تنظیم ارتفاع دسته برخوردارند نیز معمولا محدود هستند. بهتر است هنگامی‌که قصد خرید یک صندلی را دارید از قبل بدانید برای کدام گروه از کارکنان چه نوع مکانیزمی ضروری است.




آنچه معمول است این است که برای مدیران از صندلی‌های پشت بلند برخوردار از مکانیزم‌های بیشتر برای تنظیم بخش‌های مختلف استفاده می‌شود و برای سایر کارکنان معمولاً به صندلی‌های پشت کوتاه  با مکانیزهای اصلی اکتفا می‌گردد.  


مبل اداری 

برای خرید مبل اداری شما با گزینه‌های متعددی مواجه هستید. مبل اداری را می توان در اتاق مدیریت ، در فضای مدیران میانی و کارشناسانی که نیاز به جلسات متعدد دارند، در فضاهای انتظار شرکت ها،  سازمان ها و بانک ها و حتی اخیرا به عنوان بخشی از فضای کار در استار تاپ ها استفاده کرد. در مورد آخر مدیران مایلند کارکنان لپ تاپ به دستشان گاهی در موقعیت راحت تر و غیر رسمی تری کار کنند و به این ترتیب با آسایش و خلاقیت بیشتری در خدمت اهداف شرکت باشند. 




[تصویر: x-59c7c683a31a6.jpg]


برخی از مبل‌های اداری برای جلسات طولانی مدیران مناسب هستند و فرم و راحتی آنها نزدیک به آن چیزی است که به‌عنوان مبل راحتی در یک فضای نشیمن مورد استفاده قرار می‌گیرد. در برخی دیگر از مبل‌های اداری به جنبه ی زیبایی بیشتر از راحتی توجه شده و در واقع جزئی از دکوراسیون محیط کار شما محسوب می‌گردند و الحق که به خوبی این وظیفه را  انجام می‌دهند. ولی شاید بهتر باشد برای جلسات کوتاه و در فضاهای عمومی شرکت از آنها استفاده کنید.


 
[تصویر: x-59c650cf17adb.jpg]


  • برخی از مبل اداری بیشتر نزدیک به صندلی هستند و برای فضاهای کوچک یا فضاهای انتظار و نشیمنی که باید تعداد زیادی را در خود جای بدهد طراحی‌ شده‌اند. بهتر است از قبل بدانید که مبل را برای چه فضا و کارکردی می‌خواهید و در ضمن‌ نیم‌نگاهی هم به سبک دکوراسیون فضای اداری خود داشته باشید تا زمانی که با تنوع آنها مواجه می‌شوید راحت‌تر بتوانید تصمیم بگیرید. مبل‌های اداری کلاسیک ومبل های اداری مدرن به‌ راحتی قابل‌ تشخیص و تفکیک هستند و هر یک حال و هوای خاصی را در محیط ایجاد می‌کنند. 
     
[تصویر: x-59c6555484b9d.jpg]


خوب است بدانیم که معمول‌ترین نوع میزهای اداری موجود در بازار مبلمان ادارای، صفحه‌ای است که با استفاده از اوراق چوبی نظیر نئوپان و ام دی اف ساخته می‌شود.ام دی اف تخته فیبر با چگالی متوسط است که به روش خشک تولیدشده و به انواع مختلفی روکش می‌شود و نئوپان فراورده‌ای کامپوزیتی است که از خرده چوب‌هایی نظیر تراشه کارخانه‌های چوب همراه با رزین مصنوعی ساخته می‌شود. معمولاً میزهای نئوپان سبک‌تر و ارزان‌تر هستند و محصولات ام دی اف سنگین‌تر و گران‌تر. بیشتر محصولات بازار اداری ایران دارای روکش ملامینه هستند ولی در برخی محصولات گران‌تر از روکش‌هایی نظیر پلی گلاس یا های گلاس استفاده می‌شود.



[تصویر: x-59c8e199f41d8.jpg]




میزهای اداری ازنظر فرم، خطی یا آل هستند و گاهی به آنها میز کنفرانس متصل می‌شود. در دهه های هفتاد و اوایل دهه هشتاد در ایران میزهای مدولار بسیار مورد استقبال قرارگرفته بود که می‌شد با افزودن یا کاهش قطعات میز را به فرم‌های متفاوتی درآورد ولی در حال حاضر از این نوع میز کمتر استفاده می‌شود و تنها در میزهای کنفرانس و میزهای کار گروهی خاصیت مدولار بودن هنوز تا حدودی رعایت می‌شود.


[تصویر: x-59c8e5100e50e.jpg]



متداول‌ترین نام‌ها در حوزه میز اداری میز مدیریت، میز کارمندی و کارشناسی، میز کنفرانس، میز کارگروهی، میز کامپیوتر و میز کانتر هستند. البته در ادارات میز جلو مبلی و میز عسلی نیز در کنار مبل‌های اداری مورداستفاده قرار می‌گیرند. 


[تصویر: x-59c8e7c2949d4.jpg]



در هنگام انتخاب و خرید میز کنفرانس بهتر است حواستان باشد به وزن میز دقت کنید. گاهی میزهای کنفرانس بزرگ شما را با مشکلات زیادی برای جابجایی و نظافت زیر و اطراف مواجه می‌کنند. اگر می‌خواهید از میزهای با ظرفیت بالای دوازده نفر استفاده کنید حتماً دقت کنید که میز به قطعات کوچک‌تر برای جابه‌جایی تقسیم شود.

در انتخاب میز هم همانند مبل سبک طراحی فضای اداری بسیار تعیین‌کننده است که چه نوع میزی استفاده کنید. قبل از اقدام به جستجو و خرید حتماً از سبک فضای اداری موردنظرتان مطمئن شوید. میزها می‌توانند به شما در رسیدن به یک فضای مدرن یا کلاسیک کمک کنند و اگر به این مسئله توجه کافی نداشته باشید فضا را بسیار شلخته و ناهمگون خواهند کرد.





[تصویر: x-59c8e981d71d2.jpg]


کتابخانه‌های اداری

کتابخانه‌های اداری نیز همانند سایر بخش‌های مبلمان اداری دارای تنوع و کارکردهای متفاوتی هستند. از کردنزا و بوفه بیشتر برای تکمیل ست مبلمان مدیران استفاده می‌شود و معمولاً دکوراتیوتر از کتابخانه‌های معمولی هستند. گاهی در بخش‌هایی از آنها از ویترین و شیشه استفاده‌شده و فضاهایی برای گذاشتن کتاب و  اقلام دکوری یا نشان‌ها و تقدیرنامه‌ها در آنها وجود دارد. قاعدتاً کردنزا و بوفه‌ها معمولاً قدری از سایر کتابخانه‌ها گران‌تر هستند.در سایر بخش‌های شرکت معمولاً از کتابخانه‌هایی که دارای گنجایش کافی و ارتفاع مناسب میان طبقات برای قرار دادن انواع زونکن و جا مجله ای هستند استفاده می‌شود. این کتابخانه‌ها می‌توانند دارای درب چوبی یا شیشه‌ای یا بدون درب باشند. البته انواع متنوعی از کتابخانه با ترکیب دو یا سه بخش فوق هم یافت می‌شود. قاعدتاً کتابخانه‌ها هم در عرض‌ها و ارتفاع‌های مختلف عرضه می‌شوند. این مسئله به شما این امکان را می دهد که برای هر کارمند یا هر فضایی که کتابخانه انتخاب می کنید از اندازه متناسب استفاده کنید. 

منبع : سایت خوگر
سیموری خنج...
ما را در سایت سیموری خنج دنبال می کنید

برچسب : راهنمای, نویسنده : ایمان اصلاحی simori بازدید : 216 تاريخ : پنجشنبه 20 مهر 1396 ساعت: 13:39