معرفی شیر خشک آپتامیل+ بهترین نوع شیرخشک

ساخت وبلاگ

شیر مادر بهترین شیر برای نوزاد است اما در برخی شرایط مجبور می شویم از شیرخشک با فورمول های مشخص استفاده کنیم در این مقاله انواع شیرخشک آپتامیل و کاربرد آنها بیان می شود.

آپتامیل ۱ با پروبیوتیک

شیر مناسب برای نوزاد زیر ۶ ماه سن
آپتامیل۱نیاز کامل تغذیه ای کودک را در شش ماه اول زندگی فراهم می کند.
شامل ترکیب چربی، کربوهیدرات ها، پروتئین ها، همراه با تورین، کولین، اینوزیتول، ال کارنیتین، LCP و نوکلئوتید شباهت با ترکیب شیر مادر است.
محتوای الکترولیت ها، ریزمغذی و ویتامین ها برای نیازهای یک کودک در این سن مناسب است در حالی که اسمولالیته آن معادل اسمولالیته شیر مادر است

آپتامیل ۲ با پروبیوتیک

آپتامیل ۲ فرمول شیر کامل سازگار با نیازهای تغذیه ای نوزاد بزرگتر است.
در مقایسه با فرمول آپتامیل۱، آپتامیل ۲ تا حدودی حاوی پروتئین بیشتر، الکترولیت ها و ریزمغذی ها است در حالی که محتوای آن دارای چربی کمتر است در ساختار آن کربوهیدرات ها، مالتودکسترین دارای ۳۰٪ سهم است محتوای ویتامین تقریباً همان است.ارتباط بین کازئین و پروتئین آب پنیر ۵۰ : ۵۰ است که به تازگی در همراهی با توصیه های کمیته اروپا در تغذیه، برای تحمل بهتر پروتئین های شیر گاو و کاهش خطرات آلرژی است.

آپتامیل ۲ همراه با غذای کمکی، تمام شرایط برای رشد طبیعی و توسعه یک نوزاد سالم از ۶ تا ۱۲ ماه سن را فراهم می کند.

آپتامیل ۳ با پروبیوتیک

دارای ترکیب تغذیه ای بهینه شده است.
با آهن، روی، ید و ویتامین های C و D کامل شده است.
فاقد گلوتن است.

آپتامیل ۳ برای تغذیه کودک در مرحله انتقال از شیر مادر و یا فرمول شیر استاندارد به شیر گاو عادی تعیین شده است در مقایسه با Aptamil 2، Aptamil 3 شامل پروتئین و کربوهیدرات بیشتری است و بر خلاف شیر گاو عادی، حاوی الکترولیت کمتر، چربی های با کیفیت بالاتر، محتوای بهینه شده از ریزمغذی، ویتامین ها، نوکلئوتید و پروبیوتیک نیز به آن اضافه شده است.

نسبت بین کازئین و پروتئین آب پنیر در فرمول ۵۰ : ۵۰ است شیر توصیه شده با محتوای کازئین پایین تر برای سال دوم زندگی است. همراه با غذای کمکی، Aptamil 3 تمام مواد مغذی مورد نیاز برای رشد طبیعی و رشد کودک در سال دوم زندگی را فراهم می کند.

 معرفی شیر خشک آپتامیل+ بهترین نوع شیرخشک

شیرهای آپتامیل مخصوص

آپتامیل زودرس

آپتامیل زودرس به خصوص برای کودک نارس تهیه شده است در مقایسه با نوزادان ترم، نوزادان نارس نیاز تغذیه ای بالاتری دارند.

فرمول آپتامیل زودرس برای برآوردن نیازهای تغذیه ای بالاتر از یک نوزاد زودرس و مطابق با دستورالعمل های ایجاد شده توسط کارشناسان بین المللی برای تغذیه نوزادان نارس تهیه شده است همراه با آخرین توصیه های تسانگ و همکاران در راهنمای ۲۰۰۵ در مقایسه با فرمول معمولی، دارای تمام سطوح است.

آپتامیل زودرس شامل:
انرژی بیشتر (۸۰ کیلوکالری در ۱۰۰ میلی لیتر) ولی شیرخشک با فرمول معمولی حاوی ۶۶ – ۶۹ کیلوکالری در ۱۰۰ میلی لیتر دارد.
پروتئین بیشتر ( ۲٫۵ گرم در ۱۰۰ میلی لیتر )، برای نیازهای رشد سریع تر، دارای نسبت کازئین / آب پنیر از ۴۰:۶۰ است
دارای عناصر کم مصرف بیشتر در هر ۱۰۰ میلی لیتر از غذای آماده است.
کربوهیدرات ها در قالب پلیمرهای لاکتوز و گلوکز انرژی زیادی با افزایش اسمولاریته کم ارائه می دهند.

آپتامیل زودرس شامل اسیدهای چرب ضروری و LCP. MCT اسیدهای چرب زنجیره ای متوسط است و از هضم ساده تر چربی ها در معده، بدون تولید صابون پتاسیم که باعث یبوست می شود حمایت می کند نوکلئوتید ها در یک سطح مشابه به شیر مادر ( ۳٫۲ میلی گرم در ۱۰۰ میلی لیتر ) می باشد. علاوه بر این، آپتامیل زودرس شامل ایمونوفورتیس، یک ترکیب منحصر به فرد از پروبیوتیک، که از نظر بالینی ثابت شده مزایای اضافی برای نوزاد نارس ارائه می دهد.

آپتامیل HA1

آپتامیل HA1 فرمول شیر که خطر بروز آلرژی در طول ۶ ماه اول را کاهش می دهد این شیر دارای هیدرولیزات پروتئین آب پنیر جزئی است.

در نوزادان پر خطر، شیر هیدرولیز شده نوزاد می تواند فرکانس آلرژی را به ۴۰٪ کاهش می دهد ایمونوفورتیس در آپتامیل HA1 انتخابی سبب تحریک رشد بیفیدوباکتریا و لاکتوباسیل با یک سطح مشابه که در نوزادان تغذیه شده با پستان مادر می باشد به طور طبیعی با تقویت سیستم ایمنی بدن، فرکانس عفونت کاهش می یابد و سبب کاهش خطر ابتلا به آلرژی می شود.

بیفیدوباکتریا و لاکتوباسیل تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFA) و pH پایین تری را فراهم کرده و در نتیجه تعداد عوامل بیماری زا را کاهش و از توسعه بافت لنفاوی روده که نشان دهنده حدود ۶۶ درصد از سیستم ایمنی بدن در آن سن است پشتیبانی می کنند.

محفاظت دوگانه برای نوزادان در معرض خطر آلرژی:
۱ پیشگیری از آلرژی
کاهش خطر ابتلا به حساسیت
کاهش خطر ابتلا به آلرژی
۲ تقویت ایمنی

تحریک رشد بیفیدوباکتریا و لاکتوباسیل خطر ابتلا به درماتیت آتوپیک را کاهش می دهد و اثبات شده است که به طور طبیعی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. آپتامیل HA1 شامل تمام مواد مغذی مورد نیاز در طول ۶ ماه اول برای رشد و توسعه کافی است.

آپتامیل HA2

هیدرولیزات پروتئین آب پنیر نسبی.  در نوزادان پر خطر، این شیر هیدرولیز شده می تواند فرکانس آلرژی را به ۴۰ ٪ کاهش دهد آپتامیل  HA2 که خطر ابتلا به آلرژی را کاهش می دهد و شامل تمام مواد مغذی مورد نیاز برای رشد کافی و توسعه نوزادان از ۶ تا ۱۲ ماه است و در ادامه تغذیه پس از Aptamil HA 1 استفاده می شود.

آپتامیل AR

شیرخشک ویژه برای نوزادان و شیرخواران با افزایش آروغ زدن و استفراغ می باشد از مواد غذایی منحصر به فرد در طول ۴ – ۶ ماه اول زندگی است شیرخشک منحصر به فرد برای کاهش علائم نارسایی که معمولاً توسط عدم بلوغ دستگاه گوارش ایجاد می شود نارسایی غذایی مرتبط با GER ( ریفلاکس معده به مری ) که در ۴۰٪ از نوزادان کمتر از ۳ ماه سن به نظر می رسد.

آپتامیل AR شامل کربوهیدرات میوه خرنوب می باشد که یک قوام دهنده  است و به هضم حساس نیست که اثر غلظت آن در معده باقی مانده و جذب طبیعی تمام مواد مغذی را افزایش می دهد شیرخشک ضخیم چسبناک تر و در نارسایی های مشکل تر مناسب است.تحقیقات نشان داد که در مقایسه با یک فرمول غلیظ شده با استفاده از برنج و ذرت نشاسته، آپتامیل AR به طور قابل توجهی تعداد دفعات GER را کاهش می دهد.

آپتامیل AR یک شیرخشک دارای کازئین است با ترکیب کازئین با کربوهیدرات میوه خرنوب، شیرخشک غلیظ شده است آپتامیل AR از ترش کردن محتوای معده به مری جلوگیری می کند در یک سطح مشابه با شیر مادر نوکلئوتید به آن اضافه می شود در حالی که LCP برای پشتیبانی از توسعه مغز و چشم اضافه شده است.

آپتامیل کانفورت ۱

آپتامیل کانفورت ۱ شیرخشک فاقد کازئین است و برای تغذیه نوزادان و کودکان کمتر از ۶ ماه سن مناسب است این شیرخشک برای تسکین علائم گوارشی که در چند ماه اول زندگی ظاهر می شود مناسب می باشد به علت نارس بودن دستگاه گوارش تحمل پایین تری به پروتئین شیر گاو دارند یک فرم خفیف با هضم ناقص لاکتوز است.

پروتئین هیدرولیزه آب پنیر برای هضم آسان کارآمد و علاوه بر این در کاهش کولیت، سطح پایین هضم لاکتوز و در نتیجه سبب کاهش ناراحتی معده، نفخ و گرفتگی می شود.پروتئین هیدرولیز شده سبب مدفوع نرمتر و عبور سریع می شود مخلوط منحصر به فرد از چربی با SS-پالمیتات، بسیار شبیه به شیر مادر که جذب را بهبود می بخشد و باعث کاهش نمک کلسیم از اسیدهای چرب (CSFA) عامل یبوست می شود.

ایمونوفورتیس مخلوط منحصر به فرد از پروبیوتیک است که رشد باکتری های مفید در روده را افزایش می دهد.فورمول ضخیم تر شده سبب تسهیل تغذیه، کاهش بلع هوا در طول تغذیه و باعث کاهش رفلاکس می شود آپتامیل کانفورت ۱ نیازهای تغذیه ای کامل نوزاد را در نیمه اول سال زندگی فراهم می کند.

آپتامیل کانفورت ۲

آپتامیل کانفورت ۲ شیر بسیار سازگار برای نیازهای تغذیه ای نوزادان بزرگتر است این بعد از آپتامیل کانفورت ۱ برای ادامه تغذیه نوزاد با مشکلات گوارشی استفاده می شود.کولیت کودکانه بعد از ۴ ماهگی بسیار نادر است در حالی که مشکل یبوست نسبتاً مکرر باشد معرفی آپتامیل کانفورت ۲ سبب تغییر قوام، فرکانس و رنگ مدفوع نوزاد می شود.

آپتامیل ADC

مزایای اثبات شده از ADC Aptamil برای ایمنی مناسب هستند شیرخشک کامل برای تغذیه  بر اساس پروتئین آب پنیر هیدرولیز شده، برای نوزادان مبتلا به سوء جذب (جذب مواد غذایی ضعیف) و یا آلرژی استفاده می شود.
نمونه هایی از حالت های دستگاه گوارش که در آن آپتامیل ADC  توصیه می شود عبارتند از:
اسهال مزمن که کنترل آن سخت است
سوء جذب روده شدید، از جمله سندرم روده کوتاه
بیماری التهابی مزمن روده
سوء تغذیه آشکار
فیبروز کیستیک
وزن کم در هنگام تولد همراه با مشکلات سوء جذب
گذار از تغذیه وریدی به تغذیه روده ای
شیر آپتامیل ADC کودک که بر پایه آب پنیر بسیار هیدرولیز شده است شامل:
۸۰ – ۹۰ % پپتید با زنجیره کوتاه
۱۰ – ۲۰ % اسید آمینه های آزاد

این شامل مخلوطی از چربی با ۵۰٪ تری گلیسیرید با زنجیره متوسط (MCT ) است  MCT در آپتامیل ADC می تواند سبب تسهیل جذب شود چرا که آنها در معده هضم می شوند و دارای مزایای خاص برای نوزادان مبتلا به سوء جذب است.

این شامل مخلوطی از روغن های گیاهی که سبب ایجاد توازن ایده آل و با اسیدهای چرب ضروری ارتباط دارد علاوه بر این، برای حمایت از شکل بافت، توسعه مغز و چشم ، اسیدهای چرب با زنجیره بلند اشباع نشده (LCP) اضافه شده است و نیز شامل مالتودکسترین است حتی تحت شرایط کمتر مساعد، مالتودکسترین خوب هضم خواهد شد و به دلیل آنزیم مالتاز و گلوکومایلاز برای هضم غذا مورد نیاز هستند.

این عملاً فاقد لاکتوز ( کمتر از ۰٫۱ میلی گرم در ۱۰۰ میلی لیتر )، که می تواند برای درمان نوزادان با مشکل روده و سوء جذب ثانویه به آلرژی غذایی استفاده شود و به علت غنی شده با نوکلئوتید برای بازسازی سلول های دستگاه گوارش آسیب دیده مهم است.

آپتامیل LF

Aptamil LF  یک شیرخشک ویژه برای تغذیه نوزادان و کودکان خردسال مبتلا به عدم تحمل لاکتوز و اختلال اسهال حاد است به عنوان یک فرمول شیر با مواد مغذی کامل، برای نوزادان تا ۶ ماه سن توصیه می شود و بعد از آن به عنوان یک جزء در درمان اسهال است این شیرخشک جدید با اسیدهای چرب با زنجیره ای طولانی (LCP) و نوکلئوتید غنی شده است.

اصول کلیدی در درمان اسهال حاد نوزادان و راه حل مایع درمانی خوراکی (ORS) برای آبرسانی در ۳ تا ۴ ساعت اول معرفی شده است.
۱٫ اگر نوزاد به طور طبیعی تغذیه می شود تغذیه با شیر مادر ادامه یابد.
۲٫ اگر نوزاد با یک شیرخشک تغذیه می شود استفاده از آن را ادامه داده و لازم نیست یک فرمول فاقد لاکتوز معرفی شود.
۳٫ اگر طفل در انتقال از شیر مادر به شیرخشک است یک رژیم غذایی بدون هیچ گونه محدودیت، مانند ترکیبی از شیر و حبوبات توصیه می شود.
معرفی ORS اضافی، اگر ضرر و زیان ناشی از اسهال وجود دارد اگر شیر علت بدتر شدن اسهال است معرفی یک شیرخشک بدون لاکتوز مناسب است.

 معرفی شیر خشک آپتامیل+ بهترین نوع شیرخشک

هر آنچه درباره شیر خشک باید بدانید

همانطور که می دانید شیر مادر کامل ترین تغذیه برای کودک است. اما گاهی اوقات مادران به دلایل مختلف به کودکشان شیر خشک می دهند ، دلایلی از قبیل مشغله های کاری و گرفتاری و نداشتن وقت. اما آیا شیر خشک جایگزین خوبی برای شیر مادر محسوب میشود؟ آیا شیر خشک می تواند تمام نیاز های بدن کودک را پاسخگو باشد؟

شیرخشک نوعی جایگزین و غذای مکمل به شمار می‌ رود که در زمان شیرخواری به کودک داده می‌ شود؛ ولی هیچ غذا و شیری در دنیا نمی ‌تواند به مفیدی شیر‌‌مادر باشد. اگر چه در سال‌ های اخیر محققان با تلاش‌ های خود سعی کرده ‌اند ترکیب شیرخشک ‌ها را هرچه بیشتر به شیر‌‌مادر نزدیک کنند؛ ولی هنوز هم نتوانسته‌ اند شیری همانند شیر‌‌مادر بسازند.

ماهیت متفاوت شیرخشک با شیر‌‌مادر

شیرخشک‌ ها ۲ نوع هستند؛ شیرخشک ‌هایی که از شیر‌‌گاو و آن هایی که از منابع گیاهی تولید می ‌شوند. در این میان، شیرخشک ‌هایی که از شیر‌‌گاو تولید شده ‌اند، مناسب ‌ترین نوع شیرخشک هستند. اصولا شیر‌‌گاو به دلیل سنگین بودن، با داشتن ۳ تا ۴ برابر پروتئین بیشتر و ۵ تا ۷ برابر مواد معدنی بیشتر از شیر‌‌مادر، برای نوزاد بسیار دیرهضم است و ممکن است او را دچار ناراحتی‌ های گوارشی کند؛ ولی وقتی از شیر ‌‌گاو برای تولید شیرخشک استفاده می‌ شود، ترکیبات آن تغییر می ‌یابد و برای نوزادان قابل هضم می ‌شود.

شیرخشک ‌های ایجاد شده از منابع گیاهی نیز به دلیل دیرهضم بودن گیاهان توصیه نمی‌ شوند، مگر این که به دستور پزشک، مصرف این شیرخشک ‌ها تجویز شود. البته در این نوع شیرخشک ‌ها هم ترکیبات گیاهان تغییراتی یافته است.

در هر صورت شیرخشک باید بسته به نیاز نوزاد انتخاب شود. در این حال شیر‌‌مادر بهترین گزینه برای تغذیه نوزاد است؛ چون ترکیبات آن با هر کودکی هماهنگ است و تمام مواد مغذی مورد نیاز نوزاد را تا سن ۴ تا ۶ ماهگی دارد؛ به طوری که تا پایان ۶ ماهگی نیازی به دادن غذا و حتی آب به نوزاد نیست و از طرفی نوزاد، مشکلی برای هضم شیر‌‌مادر ندارد و نیز شیر‌‌مادر از لحاظ پاکیزه بودن و دمای مناسب شیر‌‌برای نوزاد،‌ مناسب ‌ترین و مطمئن‌ ترین نوع تغذیه است.

مادرانی که از کم بودن شیر‌‌خود شکایت دارند، باید بدانند مکیدن سینه‌ ها

توسط نوزاد، باعث ترشح بیشتر شیر‌‌ می ‌شود و این مکانیسمی طبیعی

برای بیشتر شدن شیر‌‌مادر به شمار می‌ رود

همیشه شنیده ‌ایم که می ‌گویند شیر‌‌مادر می ‌تواند از بروز برخی بیماری ‌ها در کودک جلوگیری کند؛ در حالی که شیرخشک این اثر را ندارد. این حرف‌ ها کاملا جنبه علمی دارند؛ به طوری که شیر‌‌مادر حدود ۳۰۰ عامل ضد بیماری دارد و نوزاد را در مقابل ابتلا به بیماری‌ هایی چون اسهال، سرماخوردگی ‌ها، آسم، اگزما و آلرژی محافظت می ‌کند.

طبق آمارها، مرگ‌ و میر نوزادانی که از شیرخشک تغذیه کرده ‌اند بر اثر اسهال، ۱۸ برابر بیش از نوزادانی بوده است که از شیر‌‌مادر استفاده کرده‌ اند. به علاوه شیرخشک، به دلیل چربی زیادی که دارد، رشد سریع و چاقی کودک را در پی دارد و می ‌تواند باعث بروز ناراحتی ‌های قلبی و عروقی در سنین بزرگسالی شود.

آن چه نباید فراموش کنید آن است که شیرخشکی را که برای نوزاد خود انتخاب می ‌کنید، دارای ترکیبات مشخصی است که به دقت تمام در کارخانه‌ تولید شده است. چنان چه افزودن هر نوع ماده دیگری به شیرخشک می ‌تواند این ترکیب را به هم بزند. گاهی ممکن است مادر به آن، آب یا شیر ‌‌اضافه کند که باعث به هم خوردن تعادل ترکیبات شیرخشک شده و نوزاد را دچار سوء تغذیه می ‌کند و حتی ممکن است سلامت نوزاد را به خطر بیندازد.

راه ‌حلی برای مادران شاغل

شاید شما هم از آن دسته از مادرانی هستید که کمبود وقت باعث شده کمتر برای نوزاد خود زمان بگذارید و مجبور هستید به جای شیر‌‌خود به کودک تان شیرخشک دهید. گاهی این گونه مادران شکایت دارند که نمی ‌توانند در طول روز به کودک خود شیر ‌‌دهند و به ناچار از شیرخشک استفاده می ‌کنند.

بهترین و آسان ‌ترین راه‌ حلی که می ‌توان برای این دسته از مادران ارائه داد، این است که شیر ‌‌خود را بدوشند و درون ظرف ریخته و در جای خنکی مانند یخچال قرار دهند تا فردی که از نوزاد نگهداری می ‌کند، در فواصلی معین، شیر‌‌ دوشیده شده را به نوزاد بدهد. حتی در این مورد هم شیر‌‌مادر به شیرخشک برتری دارد؛ چرا که شیر‌‌ مادر بر خلاف شیرخشک و حتی شیر‌‌ گاو که مدت زیادی در دمای اتاق نمی ‌مانند، حدود ۸ ساعت بدون خراب ‌‌شدن در دمای محیط باقی می ‌ماند.

شیرخشک گاهی نوعی غذای مکمل حساب می ‌شود و بیشتر برای نوزادانی تجویز می‌ شود که به طور کافی از شیر‌‌مادر خود تغذیه نمی ‌شوند.

بعضی از مادران به دلیل بیماری نمی ‌توانند به نوزاد خود شیر ‌‌دهند یا شیر ‌‌کافی و مناسب برای تغذیه کودک شان ندارند و کودک یا اصلا از شیر‌‌مادر تغذیه نمی ‌کند یا به طور کامل از شیر‌‌مادر سیر نمی ‌شود.

بنابراین برای جبران این خلا ممکن است شیرخشکی مناسب با شرایط نوزاد تجویز شود. البته همیشه کافی نبودن شیر‌‌مادر نمی ‌تواند دلیلی برای تغذیه نوزاد با شیرخشک باشد و نباید به همین راحتی فواید شیر‌‌مادر را نادیده گرفت و کودک را از مزایای آن محروم کرد.

مادرانی که از کم بودن شیر‌‌خود شکایت دارند، باید بدانند مکیدن سینه‌ ها توسط نوزاد، باعث ترشح بیشتر شیر‌‌ می ‌شود و این مکانیسمی طبیعی برای بیشتر شدن شیر‌‌مادر به شمار می‌ رود. حال اگر مادران به دفعات زیاد و مرتب در طول روز و شب به نوزاد خود شیر‌‌ دهند، مطمئن باشند شیر‌‌کافی برای تغذیه نوزاد خود خواهند داشت. تا سن ۴ تا ۶ ماهگی نوزاد باید دست کم هر ۲ ساعت از شیر‌‌مادر تغذیه شود و فرآیند شیر‌‌دادن تا ۲ سالگی ادامه می ‌یابد.

بهترین و آسان ‌ترین راه‌ حلی که می ‌توان برای این دسته از مادران ارائه داد،

این است که شیر ‌‌خود را بدوشند و درون ظرف ریخته و در جای خنکی مانند

یخچال قرار دهند تا فردی که از نوزاد نگهداری می ‌کند، در فواصلی معین،

شیر‌‌ دوشیده شده را به نوزاد بدهد

با عمل کردن به دستور بالا، در صورتی که باز هم شیر‌‌مادر برای سیر شدن کودک کافی نبود، مادران می ‌توانند از شیرخشک حاوی آهن به همراه شیر ‌‌خود استفاده کنند و این می‌ تواند مکمل خوبی برای نوزادشان باشد. ولی در صورت نبود دلایل بیان شده برای استفاده از شیرخشک، هرگز از شیرخشک برای تغذیه کودک استفاده نکنید.

با وجود تمام تفاوت‌ های بین شیرخشک با شیر‌‌مادر، باید خاطرنشان کرد که هیچ چیز نمی‌ تواند جای شیر‌‌مادر را برای نوزاد پر کند. هنگام شیر‌‌دادن، رابطه ‌ای که میان مادر و کودک برقرار می ‌شود و نیز تماس بدنی و چشمی نوزاد و مادر و همچنین گوش دادن نوزاد به ضربان قلب و تنفس مادر می ‌تواند آرامش عجیبی به وجود آورد. آرامشی که با دادن شیرخشک به نوزاد از طریق شیشه هرگز به کودک دست نمی ‌دهد. پس با دادن شیرخشک به کودک تان او را از این رابطه ی گرم و دوست‌ داشتنی محروم نکنید و با شیر‌‌مادر سلامت آینده ی کودک خود را تضمین کنید.

 معرفی شیر خشک آپتامیل+ بهترین نوع شیرخشک

معرفی بهترین نوع شیرخشک

شیر مادر جایگزینی ندارد،این جمله ایست که بارها شنیده ایم و همه به آن ایمان داریم اما برخی اوقات برای سلامت نوزاد نیاز است تا از تغذیه مکمل و یا شیر خشک در کنار شیر مادر استفاده گردد تا سلامت کودک به خطر نیفتد.اما همیشه نگرانی هایی در زمینه مصرف شیر خشک وجود دارد که سعی کرده ایم در این مطلب به آنها بپردازیم و انواع مختلف شیر خشک را معرفی و بررسی کرده ایم.

رهنمودهایی اصولی برای تغذیه با شیرخشک

1- همراه شیرخشک باید صبح و شب مقداری آب جوشیده خنک در اختیار شیر خوار گذاشت.

2- آبی که برای تهیه شیر استفاده می شود، باید جوشیده و ولرم باشد تا ویتامین های موجود در شیر از بین نرود.

3- شیر اضافی در یخچال نگه داری شود ( در قسمت پایین و به مدت 24 ساعت)، البته اگر درب قوطی باز نشده باشد نیازی به یخچال نیست.

4- شیر تهیه شده در بطری را از دسترس حشرات دور نگه دارید تا از بروز اسهال جلو گیری شود.

5- از قرار دادن شیشه شیر در معرض آفتاب بپرهیزید.

6- هنگام خرید به تاریخ انقضای آن که در ته قوطی حک شده توجه کنید. همچنین از سالم بودن قوطی (نداشتن فرورفتگی و سوراخ ) اطمینان حاصل کنید.

7- به اطلاعات روی بر چسب قوطی از جمله فرمولاسیون یا طرز تهیه آن، مقدار مصرف و غیره توجه نمایید .

8- شیشه ی شیر را توسط شیشه پاک کن قبل از این که از آن استفاده نمایید، تمیز کنید.

9- از مواد استریل کننده و ضد عفونی برای تمیز کردن شیشه شیر می توانید استفاده کنید.

10- بایستی حداقل 6 عدد سر شیشه از جنس سیلیکون و لاتکــس که استاندارد و شکل طبیعی دارد، انتخاب شود. توصیه می شود که سر شیشه تهیه شده، شبیه نوک سیـنه ی مادر باشد تا در جریان شیر به کودک کمک کند.

11- شیر محیط مناسبی جهت رشد باکتری و غذای اصلی کودک نیز محسوب می شود، بنابراین با حفظ آرامش و در محیط استریل اقدام به تهیه شیر نمایید.

12- سعی کنید زمانی که کودک تان آرام است به او شیر دهید و محلی آرام و ساکت را برای شیر دادن در نظر بگیرید.

13- از خنک بودن شیر قبل از شیر دادن اطمینان حاصل کنید.

14- شیشه را طوری نگه دارید که هوا وارد دهان کودک تان نشود.

تغذیه با شیر مادر بهترین منبع تغذیه نوزاد است شیر مادر  یک رژیم غذایی متعادل و ایده ال است که کودک را در برابر بیماریها محافظت می کند. ترکیبات آنزیمی شیر مادر سبب کاهش التهابات روده و افزایش مقاومت در برابر ویروس ها می شود. ولی وقتی به هر علتی ( شیمی درمانی، ایدز ) و یا مرگ مادر مجبور هستیم از شیرخشک استفاده کنیم.

بهترین نوع شیرخشک آن است که با توجه به وضعیت نوزاد شیرخشک مناسب با آن با نظر متخصص کودکان مصرف شود مثلا بعضی نوزادان به لاکتوز شیر حساسیت دارند برای آنها شیر فاقد لاکتوز که از پروتئین سویا تهیه شده است استفاده می شود و اگر باز هم این شیر را تحمل نکند از شیرخشکی که پروتئین آن هیدرولیز و به اسید های آمینه و لیپید تبدیل شده مانند ( شیر خشک نوترامیژن ) استفاده می شود در این مقاله در مورد انواع شیرخشک توضیحاتی داده می شود. شیرخشک ها اکثراً از شیرگاو یا سویا تهیه می شود یک سری شیرخشک ها را از ابتدای تولد می توان مصرف کرد مانند (Formula infant  ) ولی یک سری شیر ها مانند ( follow up formola ) هستند که از 6 ماهگی استفاده می شوند. در شیرخواران بالای یک سال که تغذیه مصنوعی دارند می توان از شیر گاو به جای فورمولا استفاده کرد ولی باید مواظب مقدار آهن و ویتامین های شیر خوار باشیم زیرا شیر گاو، آهن و ویتامین کمتر از شیرخشک دارد. قند شیر مادر از لاکتوز است ولی قند شیر خشک از لاکتوز و گلوکز است و همین گلوکز موجود در شیرخشک باعث چاقی در کودکان می شود.

 معرفی شیر خشک آپتامیل+ بهترین نوع شیرخشک

شیرخشک نان  NAN

این شیر خشک در کارخانه نستله تهیه شده است و دارای ترکیبات ( لاکتوز، انواع روغن های ( کلزا، نارگیل، ذرت، روغن آفتابگردان )، شیرگاو خامه گرفته، سیترات پتاسیم، سیترات کلسیم، روغن ماهی، کلرید سدیم، لستین سویا، کلرید کلسیم، ویتامین ها، فسفات پتاسیم، ال کارنیتین، پانتوتنات کلسیم، سولفات مس، سولفات منگنز، سلنات سدیم و بیوتین) و در این شیر ترکیب روغن هایی که جانشین چربی شیر گاو شده است سبب کاهش ناراحتی های گوارشی نوزاد می شود ترکیبات آن شبیه شیر مادر است و در نوزادان کامل مصرف می شود در نوزادان نارس با وزن کمتر از 1500 گرم مصرف نشود.

شیرخشک PRE-NAN

در نوزادان نارس با وزن کمتر از 2500 گرم استفاده می شود این شیر آهن و لاکتوز کمتری دارد. تفاوت این شیرها در میزان انرژی که در واحد گرم تولید می کنند می باشد.

شیرخشک های GUIGOZ, DYNAMILK, HUMANA, BIOMED, NINI

این شیرخشک ها هم مانند شیرخشک نان از بدو تولد مصرف می شوند.

شیرخشک MULTI

این شیرخشک سوکروز و گلوتن ندارد و در نوزادانی که در اثر سوکروز، لاکتور و گلوتن دچار اسهال می شوند توصیه می شود. این شیرخشک دارای چربی از بهترین نوع اسید چرب ضروری می باشد.

شیرخشک SIMILAC

سدیم این شیر کمتر از شیر مادر است و در نوزدان دارای بیماری CHF و فشار خون بالا و ناراحتی کلیه استفاده می شود ولی مدت کوتاهی می توان از آن استفاده کرد زیرا اختلالات الکترولیتی ایجاد می کند.

شیرخشک های EN FAMID, LONALAC

این شیرخشک ها دارای روغن نارگیل، مواد معدنی، ویتامین ها، لاکتوز است ولی سدیم کمی دارد و مانند شیرخشک سی میلاک در نوزادانی که باید نمک کمتری مصرف کنند مصرف می شود و مقدار نمک آن 1/7 نمک شیر مادر است.

شیرخشک NURSOY

در نوزادانی که به ترکیبات ذرت حساسیت دارند مصرف می شود زیرا این شیرخشک فاقد ترکیبات ذرت است

شیرخشک AL-110

این شیر خشک پروتئین هیدرولیزه شده کازوئین دارد ولی فاقد لاکتوز است و در نوزادان با عدم تحمل لاکتوز، اختلالات دستگاه گوارش و بدی جذب پروتئین سویا استفاده می شود در نوزادان با وزن کم سبب افزایش وزن و جذب بهتر کلسیم می شود.

شیرخشک BIOMIL SOY, PRO SORBEEL, PRO SORBEE2

پروتئین این شیرخشک ها از پایه سویا است و در نوزادانی که به گلوتن، سوکروز موجود در شیر مادر یا شیر گاو حساسیت دارند و دچار اسهال می شوند مصرف می شود.

شیرخشک های ISOMID, FORMULA.S

این شیرخشک ها هم فاقد سوکروز است

شیرخشک ایزومیل

در نوزادانی که اختلالات سوکروز دارند مصرف می شود.

شیرخشک های SOYALAC

شیرخشک سوی آلاک فاقد لاکتوز است و در نوزادان گالاکتوزمی مصرف می شود.

شیر سویا

شیر سویا از دانه سویا بدست می آید و برای کسانیکه شیر را تحمل نمی کنند مناسب است زیرا آنها به علت نداشتن آنزیم لاکتاز، عدم تحمل به لاکتوز دارند. و در سینوزیت و کسانیکه آلرژی غذایی دارند مناسب است شیر سویا قابلیت هضم بیشتری نسبت به شیر گاو دارد و دلیل آن این است که شیر حیوان برای هضم نیاز به آنزیم لاکتوز در بدن دارد ولی شیر سویا برای هضم نیاز به این آنزیم ندارد. این ماده غذایی برای کودکان ، افراد مسن و تمام کسانیکه بیمار هستند مناسب است. علاوه بر آن شیر سویا با کلسیم غنی می شود و در زنان یائسه، مردان مسن و کسانیکه پوکی استخوان دارند مناسب است خوردن یک وعده 250 گرم از شیر سویا 50 درصد از نیاز روزانه کلسیم را تامین می کند و فراموش نکنید که این ماده غذایی غنی از فسفر است  که یک ماده معدنی بسیار مهم برای بدن و بعد از کلسیم برای تشکیل استخوان ضروری است سویا یک غذای بسیار جالب برای گردش خون است جایگزین کردن این ماده غذایی برای تامین پروتئین 20 درصد کلسترول خون را کاهش می دهد ایزوفلاونوئید موجود در آن نه تنها کلسترول و تری گلیسرید خون را پایین می آورد بلکه انعطاف پذیری شریان ها را افزایش داده و به راحتی به گردش خون کمک می کند. مقدار پتاسیم موجود در آن در مقابل سدیم، دلیل آن است که رژیم غذایی شیر سویا برای احتباس مایعات بسیار مناسب است و محتوای منیزیم همراه پتاسیم موجود در آن، در درمان فشار خون شریانی ایده آل است پتاسیم یک ماده معدنی است که برای حفظ قلب، اعصاب و کلیه ها مهم است.
مطالعات انجام شده در ژاپن ( جاییکه مردم مقدار زیادی سویا می خورند ) نشان داده است که مصرف روزانه یک کاسه سوپ سویا شانس ابتلا به سرطان معده را به یک سوم کاهش می دهد مقدار کم استروژن موجود در سویا باعث خاصیت ضد سرطانی آن است ایزوفلاونویید های ( دارای خاصیت آنتی اکسیدان ) موجود در سویا در متوقف کردن رشد سلولهای سرطانی مخصوصاً سرطان پروستات، رحم، روده بزرگ و پستان موثر است. Diadzein  و    Genisteinو دیگر فیتواستروژن های ( استروژن های بسیار ضعیف ) موجود در سویا در دوران یائسگی از پوکی استخوان که به علت کمبود استروژن ایجاد می شود جلوگیری می کند و اگر از قبل از یائسگی شروع شود از پوکی استخوان و عوارض یائسگی جلوگیری می کند.
شیر سویا در بیمارن دیابتی توصیه می شود زیرا با آزاد کردن قند به صورت تدریجی، باعث تثبیت سطح قند در خون می شود.

شیرخشک های LOFENALAC, PHENYL DONFORMULA, PHENYLDON MIXTURE, PHENYL FREE

از این شیرخشک ها در نوزادان مبتلا به فنیل کتونوری استفاده می شود دو شیر خشک لوفنالاک و فنیلدون میکسچر کمی فنیل آلانین دارند ولی دو تا دیگر اصلا ندارند.

شیرخشک MSUD

شیرخشک ام اس یو دی 1 و 2 در بیماری ادرار شربت افرا مصرف می شود این بیماری نادر است و یک اختلال متابولیک است  که از والدین به صورت اتوزومال مغلوب به ارث می رسد. وقتی هر دو والدین ناقل باشند 25 درصد احتمال دارد که کودک MSUD شود و اگر یکی از والدین بیماری را داشته باشد به احتمال 50 درصد فرزند هم گرفتار می شود. در این بیماری بدن نمی تواند پروتئین های موجود در شیر را بشکند و کودک پروتئین ها را هضم نمی کند و این آمینواسیدها همراه با مواد سمی دیگر باعث آسیب به بدن می شود. علائم و نشانه ها در مدت کوتاهی پس از تولد با شروع مصرف شیر از پستان مادر شروع می شود. درمان فوری برای جلوگیری از عقب ماندگی ذهنی و مشکلات دیگر نیاز است بسیاری از کودکان نیاز به خوردن یک رژیم غذایی بسیار کم پروتئین  و برای یک رژیم غذایی که شامل پروتئین و مواد مغذی و انرژی  لازم برای فرزندتان است به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید درمان مادام العمر با یک رژیم غذایی MSUD  ضروری است به علت اینکه در این بیماری ادرار، پوست و عرق بدن کودک بوی شربت افرا می دهد به این نام معروف است و ابتدا با بهانه گیری، امتناع از خوردن شیر، کاهش وزن بدن، تنفس نامنظم و کم شدن بعضی از واکنش ها شروع می شود.  و در مراحل پیشرفته علائمی مانند واکنش های تاندونی، تشنج و اختلالات مغزی و آسیب های عصبی دائمی می شود که با تشخیص و درمان در مراحل اولیه می توان از مرگ جلوگیری کرد. لذا با تشخیص این بیماری کودک باید از این شیر بخورد این شیر شامل اسید های آمینه ضروری و غیر ضروری، کربوهیدرات، چربی، ویتامین، مواد معدنی و عناصر کمیاب ( از جمله آهن، سلنیوم و کروم ) این شیرخشک در هر 100 گرم پودر 13 گرم پروتئین دارد. و در هر 100 گرم پودر 475 کالری انرژی دارد.
توصیه می شود برای دادن شیرخشک به نوزاد با متخصص کودکان مشورت کنید

خطرات تغذیه با شیر خشک

* تاریخ مصرف شیر خشک ها 2 سال است، از خرید شیر هایی که تاریخ مصرف شان گذشته است، بپرهیزید.

* هنگام تهیه شیر خشک از مقدار گفته شده روی برچسب قوطی استفاده کنید و از مصرف کم پودر، جهت صرفه جویی کردن که باعث سوء تغذیه کودک و کاهش رشد آن می شود، بپرهیزید و همچنین از مصرف زیاد آن که عدم تحمل غذا و ایجاد اسهال، استفراغ و بیماری های گوارشی را به دنبال دارد، خودداری کنید.

* اندازه دلمه های کازئین موجود در شیر خشک بزرگ تر ازشیر مادر و هضم آن برای شیر خوار مشکل تر است. زیادی املاح موجود در آن باعث ایجاد چاقی و افزایش اسمولاریته سرم می شود.

* از دیگر اختلالاتی که در فرمولاخوران ایجاد می شود، اسهال است، که بیشتر به دلیل نداشتن مواد مصونیت زا در شیرخشک ها است. همچنین چاقیاین کودکان در آینده امکان بروز بیماری های قلب و عروق را فراهم می سازد.

* همچنین میزان ابتلا به آسم، اگزما و مرگ های ناگهانی در شیر خشک خواران شایع تر است.

گردآوری و بازنشر: خاتون آنلاین

منبع : تبیان ، فود رژیم

سیموری خنج...
ما را در سایت سیموری خنج دنبال می کنید

برچسب : آپتامیل, نویسنده : ایمان اصلاحی simori بازدید : 250 تاريخ : جمعه 12 آبان 1396 ساعت: 9:21