عکس پروفایل فاطمیه تلگرام اینستاگرام + دوبیتی فاطمیه 96

ساخت وبلاگ

عکس پروفایل ایام فاطمیهعکس نوشته فاطمه زهرا برای پروفایل

عکس یا فاطمه-عکس حضرت زهرا سلام الله علیها-عکسهای یازهرا

از آنجایی که در روایات شیعه دو تاریخ برای درگذشت فاطمه زهرا وجود دارد، ایّام فاطمیّه یا ایام وفات فاطمه زهرا به فاصلهٔ بین این دو تاریخ یعنی ۱۳ جمادی‌الاول تا ۳ جمادی‌الثانی گفته می‌شود.مراسم ایام فاطمیه جمعاً ۶ روز می‌باشد، ۳ روز در ماه جمادی‌الاول و ۳ روز در ماه جمادی‌الثانی. فاطمیّه اول از ۱۳ تا ۱۵ جمادی‌الاول است و فاطمیّه دوم از سوم تا پنجم جمادی‌الثانی می‌باشد که شیعیان به عزاداری برای فاطمه دختر پیامبر اسلام می‌پردازند.

عکس پروفایل شهادت حضرت فاطمهعکس واقعی حضرت زهرا-عکس نوشته فاطمه برای پروفایل

شیعیان پیرامون تاریخ درگذشت فاطمه دو روایت متفاوت شامل هفتاد و پنج روز بعد از درگذشت محمد و دیگری نود و پنج روز را مورد وثوق می‌دانند. از آنجا که درگذشت محمد در بیست و هشتم صفر بوده‌است به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخ سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل را «فاطمیه اول» می‌دانند. بنا به روایت نود و پنج روز، تاریخ درگذشت فاطمه را در سوم تا پنجم جمادی‌الثانی دانسته و آنرا «فاطمیه دوم» می‌نامند.

با توجه به اینکه افرادی مانند کلینی در کتاب اصول کافی وفات محمد را در ۱۲ ربیع الاول می‌داند. همه محاسبات بالا دربارهٔ ایام فاطمیه تغییر می‌کند.

در فرهنگ عامه، به دهه دوم جمادی‌الاول، از دهم تا بیستم آن ماه که بر اساس روایت ۷۵ روز درگذشت فاطمه در میان آن روزها واقع شده‌است، «دهه اول فاطمیه» و به دهه اول جمادی‌الثانی، از اول تا دهم جمادی‌الثانی که بنا به روایت ۹۵ روز، درگذشت فاطمه در میان این روزها اتفاق افتاده «دهه دوم فاطمیه» می‌گویند.

در فرهنگ عامه شیعیان عراق به جای دو دهه سه دهه برگزار می‌شود، که «دهه اول فاطمیه» ۴۰ روز بعد از درگذشت محمد می‌باشد، که مورخ هشتم ربیع‌الثانی است. البته این تقسیم‌بندی در شهرهایی مانند قم و تهران نیز وجود دارد.

علت اختلاف تاریخ

دستور خط عربی در ابتدا فاقد هرگونه علامت بود؛ چه نقطه و چه اعراب. از این‌رو، اکثر حروف آن دارای شکل‌های مشترک و همانند بوده است.به‌همین خاطر «هفتاد» (به عربی: سبعون) و «نود» (به عربی: تسعون) در زبان عربی مانند هم نوشته می‌شده است، که برای تاریخ‌نویسان دوره‌های بعد قابل تشخیص از هم نبوده است.

شیعیان معتقدند در اثر صدمات و جراحات وارده توسط خلیفه دوم (عمر بن خطاب) که در حین رویداد خانه فاطمه اتفاق افتاد و منجر به شکستگی پهلو و سقط جنین وی (محسن بن علی) گردید فاطمه کشته شده است. در عین حال شیعیان بر این نظر دارند که فاطمه بین ۷۵ تا ۹۵ روز پس از وفات حضرت محمد درگذشته است. بگفتهٔ روایاتی که در منابعی مانند یعقوبی آمده‌است، زنان قریش و همسران محمد به دیدن فاطمه می‌آیند. اما فاطمه به اسما بیوه جعفر ابن ابی طالب، می‌گوید که از ورود آنان جلوگیری کنند. زیرا فاطمه در وضع بسیار بدی بود و در اثر بیماری بسیار نحیف شده بود.

تدفین

به گفته دانشنامه اسلام اکثریت منابع اولیه تدفین فاطمه را شبانه، مخفی و بدون حضور ابوبکر و عمر می‌دانند.

دنیس صوفی معتقد است به دلیل تواتر روایت‌ها(یی چون ناراحتی فاطمه از ابوبکر و وصیت وی) به نظر می‌رسد مراسم کفن و دفن فاطمه به خواسته خود او در شب انجام شده تا ابوبکر به عنوان رئیس جامعه نتواند در مراسم تشییع او شرکت کند و با آن کاری داشته باشد.

تاریخ شروع و پایان دهه فاطمیه

در عرف به دهه دوم جمادي الاول یعنی از دهم تا بيستم جمادي الاول دهه فاطميه اول و به دهه اول جمادي الثاني از اول تا دهم جمادي الثاني، دهه فاطميه دوم گفته مي شود.

تاریخ آغاز و پایان دهه فاطمیه

دهه فاطمیه اول : از دهم تا بيستم جمادي الاول
دهه فاطمیه دوم : از یکم تا دهم جمادي الثاني

چگونگی شهادت حضرت فاطمه (س)

رویداد خانه فاطمه (به عربی:حَرق دار)، به روایاتی اشاره می‌کند که بر اساس آنها ابوبکر پس از انتخاب شدن به عنوان خلیفه مسلمانان به همراه عده‌ای از همراهان از جمله عمر به قصد گرفتن بیعت به خانه حضرت علی(ع) می‌رود و در آنجا با مقاومت علی و فاطمه روبرو می‌شود. بنا بر نوشته منابعی مانند یعقوبی و بلاذری عمر در این واقعه «تهدید» می‌کند که اگر اجازه ورود به او ندهند خانه را به آتش می‌کشد.

سید جعفر شهیدی، نویسنده شیعه، تهدید به آتش زدن را تایید می‌کند. از نظر او با توجه به اینکه شیعیان یا دسته‌های سیاسی موافق آنها در سنین اول هجرت نیرویی نداشته‌اند، جعل روایات مربوط به این رویداد ناممکن می‌نماید. به علاوه او بیان می‌دارد که برخی از این روایات در نوشتارهای مغرب اسلامی (اندلس) هم آمده‌است. اما در مورد اینکه «آیا بازوی دختر پیغمبر را با تازیانه آزرده‌اند»، یا «می‌خواسته‌اند با زور بدرون خانه راه یابند و او که پشت در بوده‌است، صدمه دیده» می‌نویسد «در آن گیر و دارها ممکن است چنین حادثه‌هایی رخ داده باشد». به گفتهٔ دنیس صوفی، روایتِ طبری از گفته ابو بکر در بستر وفات «کاش خانهٔ فاطمه را، اگر هم به قصد جنگ بسته بودند، برنگشوده بودم» به طور تلویحی به این معناست که خانه فاطمه ممکن بوده به زور باز شده باشد.

بروجردی، روحانی، شاهرودی و حسین خراسانی، روحانیان و مراجع شیعه، معتقدند که حضرت فاطمه (س) در اثر صدمات و جراحات وارده که در حین رویداد خانه فاطمه اتفاق افتاد و منجر به شکستگی پهلو و سقط جنین وی گردید، به شهادت رسیده است. در عین حال این نویسندگان بر این نظر دارند که حضرت فاطمه (س) بین ۷۵ تا ۹۵ روز پس از وفات محمد به شهادت رسیده است.

ایام فاطمیه – دهه فاطمیه

ایام فاطمیه یا دهه فاطمیه، نام روزهایی است که شیعیان به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام‌ الله علیها عزاداری می‌کنند. دربارة تاريخ شهادت حضرت زهرا (س) روايات مختلف و متضاد است. از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پيامبر (ص). ميان علماي شيعه، دو تاريخ درباره شهادت حضرت فاطمه (س) مشهور و مقبول است: يکي هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پيامبر (ص) و ديگري نود و پنج روز.

با توجه به رحلت پيامبر اسلام (ص) در بيست و هشتم صفر، بنا به روايت هفتاد و پنج روز، در مورخة سيزدهم تا پانزدهم جمادي الأوّل، شهادت حضرت زهرا (س) است و اين ايام را فاطمية اوّل مي‌ خوانند. اما بنا به روايت نود و پنج روز، شهادت حضرت(س) در سوم تا پنجم جمادي الثاني است و اين ايام را فاطمية دوم مي‌ خوانند.

ايام فاطميه جمعا 6 روز مي باشد، 3 روز در ماه جمادي الاول و 3 روز در ماه جمادي الثاني. بنابراين فاطميه اول از 13 تا 15جمادي الاول است و فاطميه دوم از سوم تا پنجم جمادي الثاني مي باشد. ظاهراً علت اينکه سه روز در هر ماه بعنوان روز شهادت آن حضرت(س) معرفي شده است به اين دليل است که اين احتمال وجود دارد که ماههاي قمري از رحلت پيامبر (ص) تا شهادت حضرت زهرا (س)،29 روز بوده باشند، حال آنکه در صورت کامل بودن ماههاي قبل،روز شهادت 13جمادي الاول و يا سوم جمادي الثاني خواهد بود. چرا که طبق تقويم، حداکثر سه ماه قمري 29 روزه و حداکثر 4 ماه قمري 30 روزه مي توانند پشت سر هم قرار گيرند.

اما در عرف به دهه دوم جمادي الاول از دهم تا بيستم جمادي الاول که بنابر قول 75 روز، شهادت آن بانوي بزرگوار در آن واقع شده است دهه فاطميه اول و به دهه اول جمادي الثاني از اول تا دهم جمادي الثاني، که طبق قول 95روز، شهادت حضرت زهرا (س) در آن واقع شده است، دهه فاطميه دوم گفته مي شود.

مگر ز اهل مدینه چه دیدی ای مادر
که دل ز زندگی خود بریدی ای مادر

چرا نماز شبت را نشسته میخوانی
چرا به فصل جوانی خمیدی ای مادر

میان خانه در آن شب ولی خدا
بداد غسل و کفن کرد قامت زهرا

به گریه گفت ای جان من به قربانت
شوم فدای تو و ناله ی یتیمانت

نخلی که شکسته ثمرش را نزنید
مرغی که زمین خورد پرش را نزنید

دیدید اگر که دست مردی بسته
دیگر در خانه همسرش را نزنید

مي روم زينب تو و جان حسين
كربلا و يوم الاحزان حسين

گرچه من در قتلگه آيم ولي
جاي من كن بوسه باران حسين

مي سوخت به كنج بستر و تب مي كرد
بيدار مرا زخواب هرشب مي كرد

يكبار نشد به من بگويد دردش
او درد دل خويش به زينب مي كرد

ديدار بقيع ز آرزويم نرود
من فاطميم ز خلق وخويم نرود

عمريست غلام در گه زهرايم
يا رب مددي كه آبرويم نرود

يا فاطمه از اشك ترا مي خواهيم
بيمار تو هستيم و دوا مي خواهيم

هر كس پي حاجتي رود بر در دوست
ما از تو برات كربلا مي خواهيم

من با که گویم این که بهارم خزان شده
ماهم به خاک تیره غربت نهان شده

بانوی بی نشان که به هرسو نشان زاوست
رفت از برم به قامت همچون کمان شده

فاطمیه چیست یاران؟
یاد مادر زیر باران

یاد خون های حسین و
حسرت محمل سواران

هر چه گفتند و شنیدم نمی از دریاست
ما چه گوییم ز مدح تو که مداح خداست

قرنها می گذرد از شب دفن تو ولی
شیعه می سوزد از این درد که قبر تو کجاست

با سرشک دیده وبا ناله پیوسته اش
با تن تبدار وبا جسم به غایت خسته اش

روز تنهایی که او بودوکسی یارش نشد
کرده یاری ید اله با ید بشکسته اش

يا رب به ميان شعله وآتش و دود
بگرفته فلك ز دست من بود و نبود

با ضرب لگد پهلوي يارم بشكست
پوشيده دو ديده از جهان ياس كبود

حق ذی القربی ادا شد بعدتو یا مصطفی ص
کوثر قرآن فدا شد بعد تو یا مصطفی ص

تازیانه خوردن وناله کشیدن از جگر
قسمت آل عبا شد بعد تو یا مصطفی ص

آمد او از کوچه اما از علی رو می گرفت
زیر چادر دستهایش را به پهلو می گرفت

بازویش حتی توان شانه کردن هم نداشت
تا که زینب را برای شانه گیسو می گرفت

لااقل با من بگواز حالت ای نیکوسرشت
ای نگاهت بهرحیدر برتراز باغ وبهشت

رنگ رخسارت خبرمی دهد ازسرضمیر
چه کسی روی کتاب عمرتوپایان نوشت

خوشی ز عمر ندیده خدا نگهدارت
صنوبری که خمیده خدا نگهدارت

قرار بعدی ما کربلا زمان غروب
کنار راس بریده خدا نگهدارت

که تازیانه زده بوسه گاه طاها را
شکسته پهلوی آنکیه گاه مولا را

پناه برد ز نامحرمان به پشت در
که با لگد بشکسته پناه زهرا را

کسی که بود پس از مصطفی پناه علی
انیس ومونس و غمخوارو تکیه گاه علی

تمام غربت هستی بر او هجوم آورد
نگاه فاطمه افتاد بر نگاه علی

منابع:ویکیپدیا/حرف تازه/بیتوته

گردآوری و بازنشر: خاتون آنلاین

سیموری خنج...
ما را در سایت سیموری خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ایمان اصلاحی simori بازدید : 1151 تاريخ : پنجشنبه 12 بهمن 1396 ساعت: 20:53