چگونه وبلاگ بسازیم و بنویسیم ؟

ساخت وبلاگ
وبلاگ گونه‌ای از سایت‌های اینترنتی است که با ساختاری مانند تایملاین شبکه‌های اجتماعی، آخرین مطالب نوشته شده توسط مدیریت سایت را در معرض دید بینندگان قرار می‌دهد.
وبلاگ‌ها برای کاربردهای شخصی، آموزشی، سازمانی، خبری و بسیاری استفاد‌ه‌های دیگر به کارگیری می‌شوند.
[تصویر: weblog.jpg]
برای راه‌اندازی وبلاگ، روش‌های مختلفی وجود دارند که هر یک مزایا و معایب خود را دارا هستند. استفاده از سیستم‌های رایگان ارائه‌ی وبلاگ در کنار طراحی یک وبلاگ به صورت اختصاصی و یا استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس برای ایجاد وبلاگ‌های شخصی و سازمانی از آن جمله هستند.


سیستم‌های رایگان ایجاد وبلاگ

بسیاری از سایت‌های داخلی و خارجی به کاربران خود اجازه می‌دهند وبلاگ‌های مختلف را به آسانی و بدون نیاز به پرداخت وجه ایجاد نمایند. این سیستم‌ها اغلب دارای محدودیت‌هایی هستند. این محدودیت‌ها می‌تواند شامل محدودیت در آپلود تصویر، محدودیت در ارسال محتوا، محدودیت در دسته‌بندی‌ها و محدودیت در انتخاب قالب‌ها و امکانات جانبی قابل استفاده در سیستم وبلاگ باشند.
برخی از سیستم‌های وبلاگ رایگان، با دریافت وجه اضافه، امکانات بیشتری را در اختیار صاحبان وبلاگ قرار می‌دهند.
ساخت وبلاگ در سیستم‌های ایجاد وبلاگ شامل مراحل زیر است:

  1. ثبت نام در سایت میزبان
  2. ارائه‌ی اطلاعات لازم مانند نام وبلاگ، نام زیردامنه، موضوع وبلاگ و ارسال درخواست
  3. انتخاب قالب از میان قالب‌های موجود یا طراحی قالب جدید در صورت امکان
  4. شروع به درج محتوا
معایب ساخت وبلاگ به صورت رایگان

ساخت وبلاگ به صورت رایگان می‌تواند شامل معایبی باشد:
  • خطر از بین رفتن اطلاعات وارد شده در اثر مشکلات سیستم یا توقف فعالیت میزبان رایگان
  • عدم نتیجه‌گیری دلخواه در سئو
  • محدودیت‌های مختلف از جمله محدودیت در انتخاب قالب و ارسال محتوا
  • محدودیت فضای میزبانی برای آپلود فایل‌های پیوست و تصاویر
ساخت وبلاگ با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا

سیستم‌های مدیریت محتوا از جمله وردپرس، جوملا و دروپال امکاناتی برای ساخت وبلاگ در اختیار شما قرار می‌دهند. برای ساخت یک وبلاگ جدید با این روش، می‌بایست چند فعالیت به انجام برسند:

  1. خرید دامنه
  2. خرید هاست
  3. نصب سیستم مدیریت محتوا
  4. طراحی اختصاصی قالب یا خرید یا دانلود قالب رایگان
  5. نصب قالب و انجام تنظیمات لازم
  6. شروع به درج محتوا

ساخت وبلاگ با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا نیز ممکن است معایبی به همراه داشته باشد:
  • نیاز به تمدید سالیانه هاست و دامنه و پرداخت هزینه
  • نیاز به متخصصین برای پشتیبانی و رفع اشکال‌های احتمالی
  • نیاز به متخصصین برای اضافه و کم کردن امکانات
  • نیاز به دانش بیشتر برای درج محتوا و مدیریت سیستم
طراحی اختصاصی وبلاگ

یکی دیگر از روش‌های ساخت وبلاگ که برای کاربردهای خاص و سازمانی ممکن است مورد استفاده قرار گیرد، طراحی اختصاصی سیستم وبلاگ با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی سمت وب است. در اغلب موارد، برنامه‌نویسی اختصاصی وبلاگ مستلزم صرف هزینه‌ی بیشتر و نیازمند دانش و تخصص و نیازمند پشتیبانی و نگهداری خواهد بود.
از جمله دلایل دیگری که ممکن است استفاده از طراحی وبلاگ به صورت اختصاصی را توجیه‌پذیر کند، حجم زیاد اطلاعات برای مثال در سایت‌های خبری است. سیستم‌های مدیریت محتوا اغلب در مواجهه با حجم زیاد اطلاعات مشکلاتی را ایجاد می‌کنند که رفع این مشکلات به آسانی امکان‌پذیر نیست.
در این روش برنامه‌نویس بر اساس نیازهای موجود، کدهای لازم برای تولید نرم‌افزار را با زبان برنامه‌نویسی سمت وب تولید می‌کند و قالب گرافیکی پس از طراحی، روی سایت پیاده‌سازی می‌گردد.
مهم‌ترین عیب این روش، هزینه‌ی بالاتر آن در مقایسه با روش‌های پیشین است.

وبلاگ نویسی

تولید محتوا برای وبلاگ بسته به نوع وبلاگ، می‌تواند به صورت روزانه، هفتگی یا در بازه‌های دیگر زمانی به انجام برسد. وبلاگ‌های آموزشی ممکن است نظم خاصی برای تولید محتوا نداشته باشند. وبلاگ‌های خبری نیز ممکن است روزانه چندین مطلب مختلف را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دهند.
یکی از انواع وبلاگ، وبلاگ‌های شخصی هستند که می‌توانند شامل دل‌نوشته‌ها، تجربیات، مطالب مورد علاقه شخصی یا مطالب آموزشی باشند. وبلاگ‌نویسی در کنار مزایایی که می‌تواند برای خوانندگان به دنبال داشته باشد، برای نویسنده‌ی وبلاگ نیز مزایای زیادی به دنبال دارد.
مهم‌ترین مزیت وبلاگ‌نویسی برای نویسنده، تثبیت دانسته‌ها و امکان مراجعه‌ی شخصی در آینده است. با نوشتن آنچه فرامی‌گیرید، می‌توانید عمق و پایداری دانسته‌های خود را افزایش دهید و با این روش به افزایش سرعت یادیگیری خود کمک کنید.
وبلاگ‌نویسی می‌تواند سبب آشنایی با افرادی شود که افکاری مانند شما دارند و ممکن است سبب ایجاد فرصت‌های شغلی و سبب کسب درآمد برای صاحب خود شود.
وبلاگ‌نویسی ابزاری است که به توسعه و پیشرفت علم کمک زیادی می‌کند. بسیاری از مطالب علمی موجود در ویکی‌پدیا و سایر منابع علمی، با استناد به مطالب نوشته‌شده در وبلاگ‌های متخصصین هر رشته جمع‌آوری می‌شوند.

افزایش کیفیت وبلاگ‌نویسی

برای بهبود کیفیت وبلاگ‌نویسی، تنها راه ممکن، تمرین است. مانند هر کار دیگر، تلاش، مطالعه و تمرین مستمر سبب می‌شود کیفیت مطالب نوشته‌شده در گذر زمان بهبود یابند. با دریافت نظرات ثبت شده در وبلاگ، نویسنده درخواهد یافت که کدام یک از مطالب مورد پسند مخاطبان بوده است و کدامیک نیازمند بازبینی یا حتی حذف هستند.
هر چی مطالب با کیفیت بیشتری در وبلاگ ثبت شوند، مخاطبان آن نیز افزایش خواهند یافت و در نتیجه بازخوردهای بیشتر و پیشنهادهای بیشتری نیز برای نویسنده ارسال می‌شوند.
سیموری خنج...
ما را در سایت سیموری خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ایمان اصلاحی simori بازدید : 248 تاريخ : سه شنبه 29 خرداد 1397 ساعت: 19:53